Cursus arbeidsvaardigheden, diverse modules

Werkdag biedt kandidaten diverse cursusmodules gericht op:

  • een passende baan of stage vinden
  • werknemersvaardigheden ontwikkelen
  • veilig werken

Lees meer

werkdagbv - Scholing & Talent ontwikkeling

Passende baan of stage vinden – diverse cursussen

Tijdens het spel Aan de slag komen kandidaten erachter waar zij goed in zijn en welk werk bij hen past. In het programma Aan het werk staat alles in het teken van een baan vinden of een eigen bedrijf starten.

De interactieve training Solliciteren bereidt mensen met video’s, foto’s, teksten en oefeningen voor op het vinden van een passende baan, het schrijven van een motivatiebrief en het solliciteren.

In de module Op stage! staat alles in het teken van het vinden van de ideale stageplek, het solliciteren en stagelopen. In Op stage! Taal en rekenen wordt geoefend met veelvoorkomende taal- en rekensituaties tijdens stages.

Werknemersvaardigheden – diverse cursussen

Diverse op zichzelf staande cursussen om werknemersvaardigheden te leren. De cursussen Aan de slag blijven, Op weg naar werk en WPO-interactief zijn gericht op het ontwikkelen van algemene werknemersvaardigheden, zoals jezelf presenteren, samenwerken, communiceren, omgaan met geld en omgaan met veranderingen en kritiek.

Daarnaast zijn er nog diverse cursussen te volgen die gericht zijn op specifieke werknemersvaardigheden, zoals Goed samenwerken, OR-werk, Verzuim en Blijf de baas (ombuigen van irritatie en agressie in begrip en respect).

 

Veilig en prettig werken – diverse cursussen

Diverse op zichzelf staande cursussen om te leren veilig en prettig te werken. Zoals het digitale programma Handige Herman Basisveiligheid waarin VCA-zaken worden verduidelijkt, zoals veilig werken met machines en hulpmiddelen, voorkomen van ongelukken en overbelasting.

Naast het programma Handige Herman Basisveiligheid zijn er ook programma’s Handige Herman per sector gericht op het veilig en prettig werken in een specifieke sector. Handige Herman is er voor de sectoren: inpakken, montage, schoonmaak, post en groen.

Het e-learningsysteem Veilig werken SWB (Start, Werk en Blijf veilig) maakt mensen met behulp van video’s bewust van de veiligheidsrisico’s op de werkvloer.