Wethouders van het nieuw te vormen Participatiebedrijf op bezoek bij Werkdag BV.

Op uitnodiging van de Medezeggenschap Raad van Werkdag BV waren de wethouders Floor Roduner (Wethouder Haarlem), Sjaak Struijf (Wethouder Heemstede), Gert-Jan Bluijs (Wethouder Zandvoort), Suzanne de Roy van Zuidewijn-Rive (Wethouder Bloemendaal), Michel Rog (Wethouder Haarlem) en Annemiek van Outvorst (Beleidsmedewerker Haarlem), Mark Klein (bestuursadviseur) aanwezig voor een rondleiding op onze locatie in Cruquius.

Vandaag was het zover Waardevol Werk in de Praktijk uitgelegd door medewerkers zelf, in gesprek over wat werk voor hen betekent. We startten met een ‘live’ verbinding met twee van de vier externe locaties van Werkdag dit waren De Verbeelding Zandvoort en Snuffelmug Haarlem waarmee duidelijk werd gemaakt dat Werkdag Waardevol Werk in Wijk & Stad biedt.

Karin medewerker van de Snuffelmug zei “Dit is geen dagbesteding dit is mijn werk!” Taggen, sorteren, leren, collega’s, hebben, mijn werk doet er toe!

Jetty vertelde dat zij met haar collega’s op de Kaarsenmakerij 2800 kaarsen maakt voor het Kerstpakket van dit jaar. “Dit is werk dat bij mij past en ik leer enorm.”

Christiaan legt uit dat hij bij de NS wilde werken maar dit door zijn epilepsie niet mogelijk is en hij werkt aan zijn schilderijen op de afdeling Creatief die verkocht worden in de Winkel van Juffrouw De Bonte.

Jeroen is voorman op de afdeling elektro sorteren waar elektrische apparaten worden getest voordat ze de kringloopwinkels van de Snuffelmug ingaan voor een tweede leven. Hij vertelde dat hij sinds gister nu ook werkt bij Kringloopwinkel Rataplan. Enthousiast en naar betaald werk. Een prachtig voorbeeld van Simpel Switchen in de praktijk. En mocht het even niet zo goed gaan kan hij terug naar Werkdag zonder gedoe. Zo simpel switchen als het lichtknopje thuis die je zelf aan en uit kunt zetten.

En Annelies vertelt over de arbeidsafdeling waar  met passie gewerkt wordt aan productiewerk van Paswerk (zonder werkdruk). Afwisselend werk de ene keer bankpashouders van SECRID de ander keer sparerib zakjes via Sparerib Express. Hier werken medewerkers harder dan de Unitmanager van Werkdag zelf, dus waarom noemen we dit werk Dagbesteding en het werk van de Unitmanager Werk? Daar klopt niks van! Dus binnen de locaties van Werkdag, De Verbeelding, Snuffelmug, Buurtbedrijf en de 3D Werkplaats. Noemen wij ons werk Waardevol Werk!

Vanuit Werkdag stromen mensen ook door naar betaald werk. Zo heeft een medewerker van de arbeidsafdeling nu een betaalde baan bij de belastingdienst en een ander via de jobcoaches werk gevonden bij een garagebedrijf als chauffeur voor het bezorgen van auto-onderdelen.

Fleur nam de wethouders mee naar het E-Learningcentrum waar zij haar VCA certificaat, dat staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers, heeft behaald. Daarnaast nam zij hen mee naar haar werkervaringsplek bij afdeling Vialis binnen Paswerk, waar zij Verkeerslichten assembleert. Zij vertelt ook dat zij twee dagdelen bij Jippies Kattencafé in Haarlem werkt en zij voorzitter is van de Medezeggenschap Raad van Werkdag. Deze combinatie is voor haar waardevol omdat de eerste een bijdrage levert aan de infrastructuur (verkeerslichten) en de tweede liefdadigheid is (katten café) dat zij belangrijk vind en in de MR kom ik op voor de belangen van mijn soort mensen.

De aanwezigen hoorden en zagen met eigen ogen van medewerkers van Werkdag BV hoe je als kandidaat, aangemeld bij Werkdag vanuit de WMO of WLZ of vanuit afdeling Werk en Inkomen via het Werken Aan Werk Intensief van de gemeente Haarlem en Zandvoort, je ondanks je problematiek of problemen, het ontzettend waardevol is om werk te hebben dat bij je past. En dat wanneer je begeleiding nodig hebt dit kunt krijgen om Waardevol Werk te hebben en je verder te ontwikkelen en bij te kunnen dragen aan de samenleving. Naast het hebben van passend werk is het essentieel is dat begeleiders, je jobcoach, je collega’s en je werkgever je situatie begrijpen en vertrouwen hebben in jou als werknemer en je dit ervaart in de samenwerking.

Terugkijkend op deze prachtige ontmoetingen wil ik alle Wethouders bedanken voor de openheid en interesse voor ons werk. En de medewerkers van Werkdag bedanken voor hun verhaal over het werk dat zij waardevol vinden. En wel effect dit heeft op hun leven.

Mocht u als lezer meer informatie willen over Werkdag BV of kandidaten aan willen melden dan kan dat via onze website www.WerkdagBV.nl. 

werkdag

logo buurtbedrijf haarlem