Afgelopen week is er hard gewerkt om te bekijken hoe we op de 4 locaties van Werkdag BV (Werkdag, De Verbeelding Zandvoort, Snuffelmug Haarlem en Buurtbedrijf Haarlem)  weer kunnen starten. Welke maatregelen zijn nodig en hoe kunnen we veilig starten.

We hebben goed nieuws! We gaan weer starten we zien er naar uit jullie weer te zien en met elkaar aan het werk te gaan! We gaan langzaam opstarten en dat betekent dat je begeleider met jou contact opneemt om te kijken welke dagen of dagdelen je kunt komen. Omdat we 1,5 meter om iedereen heen moeten houden kunnen we maar rond de 5 mensen per afdeling aan het werk hebben.

We proberen iedereen in ieder geval de helft van zijn oude programma te bieden. In de praktijk moeten we ervaren hoe dit gaat en dat we dit veilig kunnen doen. Elke afdeling heeft een indeling gemaakt van werkplekken en er komen stickers en lijnen op de grond zodat we telkens herinnerd worden waar je kunt staan en wat 1,5 meter is.

Om het goed te laten verlopen hebben we de volgende afspraken:

 1. De komende week neemt je begeleider contact met je op en maakt afspraken met je wanneer en hoe vaak je kunt komen.
 2. We houden 1,5 meter afstand van elkaar.
 3. Schud geen handen.
 4. Blijf niet op de gang met elkaar praten.
 5. Deel je werkbenodigdheden niet met anderen, zoals bijv. pennen, papier, oplaadkabels, nietmachines.
 6. Houd spullen, materieel, gereedschap en persoonlijke beschermingsmaterialen schoon. Desinfecteer of vervang deze minstens 1x per dag en indien bij uitzondering iemand anders ze gebruikt, bij ontvangst.
 7. Was je handen volgens de instructie. In ieder geval voor en na het eten, na toiletbezoek, na het reizen met het openbaar vervoer en na het schoonmaken.
 8. Hoest en nies in de elleboog en neem papieren zakdoekjes mee.
 9. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).\Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 10. Volg de instructies op van de begeleider zodat we veilig kunnen starten.
 11. We raden af om met het Openbaar vervoer te komen. Is het reizen niet anders mogelijk zorg dan dat je een mondkapje draagt in het OV (verplicht per 1 juni) en dat je je handen wast als je op het werk aankomt.
 12. Volg de aanwijzingen op die met stickers en lijnen zijn aangegeven in de ruimte en de gangen.
 13. Heb je vragen? Stel ze aan je begeleider of de teamcoördinator.
 14. Deze afspraken gelden voorlopig  tot 1 augustus 2020 en wij bekijken of het werken met deze afspraken goed loopt of dat we nog moeten aanpassen.

 

Wanneer we deze instructies opvolgen en met elkaar verstandig omgaan kunnen we weer starten op de verschillende locaties en afdelingen. Belangrijk is dat iedereen zich houdt aan deze afspraken medewerkers die hier moeite mee hebben kunnen we helpen mocht dit te moeilijk zijn dan kunnen we geen begeleiding bieden bij werk op de locatie/afdeling. Natuurlijk bespreken we dit dan met je en kijken we welke alternatieven er voor je zijn.

Deze week kunnen jullie een telefoontje verwachten van je begeleider die afspraken met je zal maken over het werk. Ik wens jullie heel veel veilig werkplezier! Ik hoop mede namens de begeleiders en de medezeggenschapsraad jullie snel te zien en dat we het werk weer kunnen oppakken.

Met vriendelijke groet,

Hubert-Jan de With,

Unitmanager Werkdag

06 14363814