Voor jou dit jaar een goede kerst, een kerstverhaal,

Kerst 2018, een hoop stress veel zorgen en niet veel vooruitzicht op betere tijden.
Je hebt geen huis en geen baan. Door een scheiding en een conflict op het werk door de spanning en de stress.
Maar jij geeft de moed niet op. Je weet mensen voor je te winnen met je vrolijke lach. Absoluut een kwaliteit van je én je blijft optimistisch. Al best lang is jouw slaapplaats je auto.

De wijkagent is hiervan op de hoogte en waarschuwt je waar je wel zou kunnen staan en waar je niet kunt staan. Ook de gemeente is op de hoogte van je situatie. Het Meerteam doet zijn best om je te ondersteunen.
Maar een woning is er niet de krapte op de huizenmarkt is enorm. Veel mensen maken zich zorgen om je. Zal je zo positief kunnen blijven? Zou je verder afglijden?In maart kom je voor het eerst op Werkdag door toen doen van Bert Vissers van het Meerteam, Haarlemmermeer.  Beter wat gaan doen dan de hele dag rondrijden en misschien wel verkeerde gewoonten aannemen. Je doet bij ons eenvoudig werk, maar het leidt je af. Je gaat, op soms wat eigenwijze, je gang en al snel kent iedereen je. Dan komt er een tip en vindt jouw begeleider van het Meerteam een tijdelijke woning voor je. Spulletjes worden geregeld en ook al slaap je eerst alleen op een matrasje op de grond. Langzaam aan heb je echt weer een huis al is het maar voor tijdelijk. Bij ons op Werkdag, waar je werkt blijf je op tijd komen en doe je het goed. Wij zijn blij met je.

December 2019
Plots is daar in Badhoevedorp die vaste woning waar je misschien wel kans op maakt. Wie weet! Het is nog afwachten. Vanuit de gemeente helpt iemand je met je financiën zodat dat op orde komt en op orde blijft. Belangrijk dat je dat ook leert dit meer zelfstandig te doen.

Dan komt die baan voorbij waar je, met behulp van je jobcoach, op solliciteert.
Je mag op gesprek en ….wordt aangenomen!! Half december 2019 begin je met je nieuwe baan bij een groot bedrijf waar je je oude beroep in de horeca weer op gaat pakken. O.K. je begint van onder af aan…maar jij, met je positieve instelling, ziet dit zeker als een kans.

2019 eindigt voor jou met een baan, een huis en volop toekomstperspectief.

Heel veel geluk voor het nieuwe jaar !! Waardevol werk!