60 Jaar aan het werk Corrie van Winsen!

Wat een top collega van Werkdag die dagelijks bij het naaiatelier van Snuffelmug Haarlem haar handen laat wapperen en haar kundigheid met passie op de naaimachine laat zien.

Burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede was vandaag aanwezig bij deze bijzonder feestelijke dag. Corrie heeft haar werkplek en werk laten zien. Ter plekke ontving de burgemeester een prachtige tas die door Corrie voor haar was genaaid. Op de naaimachine waar ze al 22 jaar op werkt.

Familie vrienden oude- en nieuwe collega’s waren aanwezig om te horen hoe Corrie op 27 november 1961 startte bij de Haarlemse Werkinrichting aan de Botermarkt 6 in Haarlem. Deze was opgericht om mensen beter in de maatschappij te begeleiden en zinvol werk te laten doen.

60+ jaar later noemen we dit Waardevol Werk.

Van vlaggen, jurken voor bisschoppen naar bekleding voor doodskisten en later bij Paswerk naar sloven en schorten voor de horeca. Nu via Werkdag werkzaam bij Snuffelmug Haarlem het naaien van stoelhoezen, tassen van hergebruikt textiel en kussens van spijkerstof.

Wat een voorbeeld is Corrie voor mij persoonlijk maar ook voor haar collega’s. Met plezier, humor, ijver, zorgzaamheid voor haar omgeving en met een glimlach elke dag aan het werk.

Met heel veel waardering voor haar inzet en bijdrage mocht ik haar, namens de directie, medewerkers en personeel van Werkdag, Snuffelmug en SpaarneWerkt bedanken voor haar werk.

Al 60 jaar van Zinvol Werk naar Waardevol Werk! Voor Corrie gewoon haar werk en voor ons.. is zij gewoon bijzonder!

En… o ja volgende week is ze weer aan t werk verder met de stoelhoezen.