Werkdag b.v. is hèt bedrijf voor arbeidsmatige dagbesteding, scholing, jobcoaching tot en met betaald werk in de regio’s Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer. Werkdag biedt de functie Begeleiding Groep en Begeleiding Individueel voor kandidaten in het kader van de WMO, Langdurige zorg en de Participatiewet, zowel via Zorg in Natura, Persoonsgebonden Budget, als via onderaanneming voor collega-zorgorganisaties. Daarnaast voeren wij in opdracht van de Gemeenten Haarlem en Zandvoort zorgonderzoeken uit voor mensen die vallen onder de Participatiewet, waarbij sprake is van bijzondere problematiek (psychische, psychosociale problematiek, verslavingsproblematiek, (licht-) verstandelijke beperking, autisme). Wij werken vanuit de visie dat elk mens uniek is en kan werken en leren. Daarom willen wij unieke kansen creëren, zodat de cliënten zich kunnen ontwikkelen op het gebied van arbeid. Wij zoeken een

Docent
(24 uur/week)

Inhoud functie

 • Ondersteunen van kandidaten op pedagogische en didactische wijze, ter voorbereiding op werken op de (reguliere) arbeidsmarkt.
 • Dagelijkse leiding aan en instrueren van leerlingen, cliënten en werknemers, zowel individueel als in groepsverband. Het instrueren omvat vooral de praktijkvaardigheden. Maar ook het verzorgen van de lessen (MBO niveau 1 en 2) die worden afgestemd op het ontwikkelperspectief en de onderwijsbehoeften van deze deelnemers en hun toekomstige praktijksituatie.
 • Ondersteunen van deelnemers door middel van passende begeleiding bij hun persoonlijke ontwikkeling ter bevordering van doorstroom en uitstroom naar arbeid.
 • Onderhouden van een intern en extern netwerk van bedrijven en scholingsorganisaties.
 • Ontwikkelen van b.v. een empowermenttraining en ten uitvoer brengen van lesstof van diverse aard, gericht op arbeid.
 • Opstellen begeleidingsplannen, regelmatig evalueren en bijstellen, onderwijskundige inbreng in begeleidingsoverleg.

Functie-eisen

 • Kennis op het niveau van een gerichte HBO opleiding (kwaliticatieniveau), bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding richting SPH/Maatschappelijk werk met een afgeronde lerarenopleiding/lesbevoegdheid en bekendheid met competentiegericht leren.
 • Aantoonbare en relevante werkervaring als docent/trainer.
 • Affiniteit met onze visie en aanpak, maar ook affiniteit met de doelgroep en haar drijfveren.
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken.
 • Organisator die creatief, flexibel en resultaatgericht werkt.
 • In bezit van eigen auto.

Wij bieden
Een afwisselende baan in een bedrijf dat volop in beweging is.
Prima arbeidsvoorwaardenpakket en salaris CAO gehandicaptenzorg loonschaal 45.

Informatie & sollicitatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hubert-Jan de With (Manager Werkdag) via 06 14 36 38 14 of hubert-jan.with@werkdagbv.nl. Solliciteren met CV en motivatiebrief kan tot en met zondag 26 mei 2019 bij de afdeling HRM, t.a.v. Tessa Verhoogt, hrm@paswerk.nl. Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben. Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.